Domaine Henri et Gilles Remoriquet

BOURGOGNE, FRANKRIJK

Over Domaine Remoriquet

Met Domaine Henri et Gilles Remoriquet hebben we een domein gevonden dat nog onder de radar gebleven is en fantastische “oldskool” Nuits-Saint-Georges wijnen maakt.

Het domein gaat 4 generaties terug in de tijd. De huidige wijnmaker, Gilles Remoriquet neemt in 1979 het domein over van zijn vader Henri. Hij behaalde zijn diploma oenologie aan de universiteit van Dijon.

Van zijn ouders kreeg hij het respect voor de natuur, de tradities van de wijnmakers en de liefde voor het vak mee. Ook vindt hij de expressie van de authentieke smaken zeer belangrijk. Kortom een wijnmaker naar ons hart.

De rendementen liggen zeer laag om de puurheid van het fruit naar boven te halen en om ervoor te zorgen dat de druiven een juiste rijpheid krijgen. Hij wil pure, delicate en verfijnde wijnen maken met karakter die mooi evolueren op fles.

Naast hun Nuits-Saint-Georges village maken ze hebben niet minder dan 5 premier cru’s. Als kers op de taart hebben ze nog enkele vaten van de mythische 1° Cru Nuits-Saint-Georges “Les Saint-Georges” en van de Vosne-Romanée 1° Cru “Au-Dessus Des Malconsorts”.

De wijngids La revue de Vin de France beschreef hen recent nog als volgt: “Domaine Remoriquet, le savoir-faire au coeur de Nuits-Saint-Georges.” We zijn dan ook fier de wijnen van Gilles Remoriquet te mogen verdelen.

Aanbod van Domaine Remoriquet

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • AOC Nuits-Saint-Georges
  • AOC Nuits-Saint-Georges 1° Cru “Les Bousselots”
  • AOC Nuits-Saint-Georges 1° Cru “Les Damodes”
  • AOC Nuits-Saint-Georges 1° Cru “Les Saint-Georges”
  • AOC Vosne-Romanée 1° Cru “Aux Malconsorts”