Domaine Christophe et Fils

BOURGOGNE, FRANKRIJK

Over Domaine Christophe et Fils

De appellatie Chablis heeft aan de ene kant zo een grote notoriteit dat ze in vele landen synomiem staat voor het typevoorbeeld van grote droge witte wijnen van Chardonnay. Aan de andere kant heeft het voor mij altijd een zeer ingedommelde indruk nagelaten van een grote oude dame waar nog weinig boeiends/vernieuwends te beleven valt.

Dit beeld is veranderd op het moment dat ik de wijnen van Sebastien Christophe voor de eerste keer geproefd heb tijdens de Grands Jours de Bourgogne in 2012. Wat een verademing, frisse, minerale en loepzuivere wijnen die zo mooi het alom geprezen terroir van de Chablis naar boven brengen.

Sebastien heeft in 1999 het familiedomein overgenomen, toen slechts 60 aren groot groot en ondertussen heeft hij in totaal 12ha wijngaard. Sebastien is één brok energie wanneer hij over zijn wijnen praat, wijnen die elegantie, lengte en een enorme zuiverheid bezitten.

Van zijn Petit Chablis over zijn Chablis en zijn 1° Cru “Fourchaume” zijn het stuk voor stuk pareltjes van wijnen. In 2014 hebben we hem opnieuw ontmoet op de “Grands Jours de Bourgogne” en nu zijn we dan ook heel erg fier dat we u deze wijnen exclusief voor Vlaanderen mogen aanbieden. Let wel zijn wijnen zijn nu al heel erg gegeerd en in een mum van tijd uitverkocht.

Si Chablis reste l’appellation la plus connue au monde, il faut avouer que peu d’amateurs sont capables de citer plus de 5 vignerons de très bon niveau. Et pourtant, Chablis a ses dernières années diablement évolué grâce à un travail acharné de vignerons soucieux de qualité, passionnés et respectueux de leurs terres. Aux côtés des Raveneau, Dauvissat et autres Grossot ou Defaix, ils poussent derrière. Dont Sébastien Christophe. Eclairage ! Cfr. Emmanuel Delmas