Vinvino is sinds de oprichting in 2005 specialist in kwaliteitswijnen uit Frankrijk en Italië. Vanaf 2021 komen daar onze eerste wijnboeren uit Oostenrijk bij. We bieden u authentieke en gastronomische wijnen van kleine wijndomeinen waar de wijnboer met vakmanschap en passie te werk gaat. Telkens kiezen we voor wijnmakers die zo natuurlijk mogelijk (biologisch en bio-dynamisch) werken en de typiciteit van het terroir weten te vertalen in hun wijnen.

koen-lammens-vinvino
Even de tijd nemen om de échte geuren en de smaken van de natuur te herontdekken…
Even de tijd nemen voor een glas heerlijke wijn. Koen Lammens, VINVINO

Vinvino gaat telkens weer op zoek naar nieuwe talenten in Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Zo zijn we ondertussen een referentie geworden voor een uitgelezen selectie van wijnen uit de Bourgogne (Meursault, Morey-Saint-Denis, Pommard, …) en de Piemonte (Barolo, Barbaresco, Gattinara, …).

De beste wijnen komen uit de kleine vaten. Onbekend
Het leven is te kort om middelmatige wijn te drinken Johann Wolfgang von Goethe

We importeren momenteel wijnen van een veertigtal wijnboeren. De meeste van deze wijnen bieden we u exclusief aan voor België. Veel ontdekkingen die we pakweg tien jaar geleden deden, werden ondertussen grote namen in de wijnwereld.

Wijn kopen?

Voor aankoop van onze wijnen bent u van harte welkom in Vinvino The Shop. We bepalen uw smaakprofiel en adviseren u over de juiste wijn- en gerechtcombinatie. U kan er ook terecht voor één van onze wijncursussen, advies bij het samenstellen van uw wijnkelder, relatiegeschenken, … .

Er zit meer filosofie in een fles wijn dan in alle boeken ter wereld Louis Pasteur
Wijn is water gevuld met zon. Galilei Galileo

Wijn proeven?

In onze degustatieruimte op Vinvino Avenue organiseren we onze Wine & Dine – avonden. Tijdens een diner serveren we aangepaste wijnen en introduceren we u in de principes van Food & Wine Pairing. Gastronomie in goed gezelschap staat immers bij ons centraal.

Kortom bij ons bent u aan het juiste adres voor
“Genieten van het beste dat wijn kan bieden.”