Andrea Oberto – La Morra

PIEMONTE, ITALIË

Over Andrea Oberto

Andrea Oberto leidt al zo’n 25 jaar, sinds kort samen met zijn zoon Fabio, zijn wijnbedrijf gelegen in La Morra in de provincie Cuneo in de Regio Piemonte. De productie vindt plaats op 4 verschillende wijngaarden met een totaal oppervlakte van 16 ha. De vier wijngaarden die zij beheren zijn Albarella, Charasco, Lamorra en Barolo. De totale jaarproductie is zo’n 100.000 flessen per jaar. De kwaliteit van hun wijnen is bijzonder hoog. Zowel in de Gambero Rosso als bij de andere wijnresencenten scoort deze producent zeer goed. Andrea Oberto is vooral gekend voor zijn sublieme Barolo maar met hetzelfde oog voor kwaliteit verzorgt hij zijn Barbera’s.

De overrijpe druiven worden handmatig geplukt in kratten van 20kg. Vervolgens worden ze zorgvuldig geselecteerd, zodat alleen de allerbeste druiven in de wijn terecht komen. De druiven worden zo snel mogelijk naar de wijnkelder gebracht waar ze gedurende 24 uur in de kelders licht indrogen. Vervolgens worden de druiven ontsteelt en geperst. De temperatuur van de most wordt op exact 34°C gehouden, waarbij de most regelmatig zacht wordt overgepompt. Deze eerste gisting duurt heel lang, ongeveer 350 uur. Vervolgens worden ze overgestoken op vat waar de malolactische omzetting zal gebeuren.

Aanbod Van Andrea Oberto

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • DOC Barbera d’Alba
  • DOC Barbera d’Alba “San Guiseppe”
  • DOC Barbera d’Alba “Giada”
  • DOC Langhe “Nebbiolo”
  • DOCG Barolo
  • DOCG Barolo “Albarella”
  • DOCG Barolo “Rocche”