Domaine Daniel Crochet

LOIRE, FRANKRIJK

Over Domaine Daniel Crochet

De Sauvignon Blanc komt het meeste tot zijn recht in een mooie Sancerre. Zo ook bij het domein “Daniel Crochet” dat een stijle opgang meemaakt nu het ook ontdekt is door de beste sommelier van de wereld “Olivier Poussier”.

Encensé par ses pairs, Daniel Crochet est le nouvel artiste de la célèbre butte de Sancerre. Talentueux et complet, il excelle aussi bien sur ses cuvées de pinot noir que de sauvignon. Chacune d’entre elles est un parfait modèle d’expression souligne Olivier Poussier. Elles sont désormais des incontournables de l’appellation. Olivier Poussier

Daniel Crochet is de vierde generatie die sinds 1996 aan het hoofd staat van dit  familiedomein. We hebben zijn wijnen dit jaar (2014) ontdekt op de wijnbeurs “Salon des Vins de Loire” op aanraden van Serge Dageneau (Pouilly-Fumé). Hij is een zeer harde werker, gebruikt geen onkruid of insectenverdelgers en laat overal zoveel mogelijk het gras in zijn wijngaarden staan (vignes enherbées). De opvoeding van de wijnen gebeurt “Sur Lies” en de vinificatie gebeurt met de grootste zorg voor detail. Hij heeft wijngaarden op Sancerre (“Terres Blanches”) en Bué. De typische ondergrond van Bué is de “Caillottes” of ook Griotte” genaamd. Hij bestaat uit rotsachtige hellingen samengesteld uit arme, stenige en sterk kalk- en mergelhoudende grond die zeer mineralige, fruitige, elegante en verfijnde wijnen opbrengt. Op Bué bezit hij van de mooiste percelen, oa. “Plante des Prés” en “Chêne Marchand”.

Aanbod van Domaine Daniel Crochet

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • AOC Sancerre
  • AOC Sancerre “La Plante des Prés”
  • AOC Sancerre “Chêne Marchand”
  • AOC Sancerre Rouge
  • AOC Sancerre Rouge “Cuvée Prestige”