Domaine Bernard Baudry

LOIRE, FRANKRIJK

Over Domaine Bernard Baudry

Bernard Baudry studeerde wijnbouw in Beaune in de Bourgogne voordat hij in 1975 zijn eerste twee hectare wijngaard kocht in Cravant-les-Coteaux (Chinon). Hij was toen al een buitenbeentje door vanaf de start geen gebruik te maken van insecticiden noch onkruidverdelgers.

Ondertussen is zijn wijndomein gegroeid tot 25 ha en is zijn zoon Mathieu in 2000 aan zijn zijde komen werken, na studies in de Mâcon (Bourgogne) en Bordeaux en stages in Tasmanië en Californië.

De oogst gebeurt volledig met de hand. Bij het wijnmaken worden geen cultuurgisten toegevoegd. De wijnen worden niet geklaard, noch gefilterd. Het domein bestaat uit wijngaarden met een fantastische variatie aan terroir.

De cuvée Chinon “Les Grézeaux” van 40 jaar oude stokken op kiezel met een ondergrond van kalk en klei. Chinon “Le Clos Guillot” van 10 jaar oude stokken heeft de typische gele tufsteen (tuffeau jaune) als ondergrond samen met klei en vuursteen. Tenslotte is er de topcuvée Chinon “La Croix Boissée” met een bodem van kalk en klei, een wijn met een fantastisch bewaarpotentieel, te vergelijken met de grote Cabernet Franc gedomineerde grote namen uit Bordeaux.

De wijnen van Bernard Baudry hebben bij blindproeverijen al meerdere grote namen uit de Bordeaux verslagen. Perfect rijpe tannines en gedoseerd houtgebruik zorgen voor elegante en finesserijke wijnen die heel mooi verouderen.

Bernard Baudry is, here and now, one of the leading domaines of the appellation. Some would say the leading domaine of the appellation. The wines are of exceptionally high quality... Chris Kissack, www.thewinedoctor.com

Aanbod van Domaine Bernard Baudry

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • AOC Chinon “Domaine”
  • AOC Chinon “Grézeaux”
  • AOC Chinon “Clos Guillot”
  • AOC Chinon “Croix Boissée”

Deze wijnboer werkt volgens de principes van de biologische landbouw.