Bonollo

Veneto, Italië

Over Bonollo

De Bonollo familie is sinds het midden van de 19de eeuwéén van de pioniers in de wereld van de Grappa geweest.In 1908 is Guiseppe Bonollo de eerste om de stoomdestillatie in te voeren.In 1999 maken ze deze allereerste houtgelagerde Grappa OF Amarone

``Amabile come l'amicizia,
intensa come il piacere,
vellutata come la seta.
UNICA come la Grappa Of Amarone Barrique!! `` Bonollo

De Bonollo familie was al bezig te experimenteren met het stoken van Grappa in de 19de eeuw in de Pre-Alpen in de buurt van Vicenza.

In 1908 is Giuseppe Bonollo de eerste om de stoomdestillatie in te voeren. Deze vernieuwing zorgde ervoor dat ze snel een superieur product zowel qua geur als qua smaak op de markt konden brengen zeker in vergelijking met de stokerijen die met de traditionele directe vlam werkten.

Sinds Guiseppe Bonollo in 1908 is de focus van de Bonollo familie altijd geweest om de hoogste kwaliteit Grappa te produceren. In de jaren 90 leidde dit tot de creatie van een grappa met een erg typisch en uniek spectrum van aroma’s. Een grappa die zuiver en oprecht die tegemoet komt aan de smaak van de hedendaagse consument. Het resultaat het OF gamma dat momenteel synonomiem staat voor een hoogstaand After Dinner digestief.

De filosofie van de Bonollo familie is er altijd één geweest van het constant verbeteren van hun product. In 1972 waren ze het eerste grappa huis dat een grappa distilleerde van slechts één druivenras, nl. De Grappa di Friularo. Hiermee waren ze 20 jaar voor op hun collega grappa distilleerders.

Ook investeerden ze constant in het verbeteren van de bewaring van de geperste druiven/druivenmost. De druivenmost vers en fris houden is cruciaal om hoogwaardige grappa te kunnen stoken. Dit alles gebeurt in de Bonollo stokerij in Conselve (ten zuiden van Padua).

In 1999 waren ze de eerste om met een hout gelagerde grappa op de markt te komen. Hiermee brachten ze een totaal nieuwe stijl in de wereld van de Grappa. Dit was de start van de Grappa Of Amarone Barrique die nu nog steeds het uithangbord van de Bonollo familie is.

De resultaten van hun onderzoek en verbeteringen over de jaren heen leiden tot het halen van meerdere prijzen voor hun grappa’s. Gouden medaille in de nationale Grappa competitie “Concorso Nazionale Alambicco d’Oro” en ook tijdens de Vinitaly Grappa Tasting Award in 2008.

De productie methode voor hun grappa’s is nog steeds op basis van een dubbele distillatie (zoals bij de productie van Cognac). De nadruk ligt er nog steeds op om zo snel mogelijk de druivenmost in de distilleerketel te krijgen opdat de aromatische kwaliteiten ten volle bewaard blijven. Tenslotte is het proces van afrijpen in eikenhouten vaten uniek afhankelijk van de gewenste Grappa.

Voor de Grappa OF Amarone Barrique duurt de rijping 3 jaren op kleine Franse eikenhouten vaten. Bij de Grappa OF Amarone Barrique Vintage 6 Stelle duurt de rijping 6 jaren in een combinatie van Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Vergeet ook niet hun Dorange OF. Elke fles bevat een infusie op basis van de schillen van niet minder dan 33 appelsienen uit Sicilië in combinatie met de Grappa OF Amarone Barrique. Voor de liefhebbers van Amaro is er hun Amaro OF. Een combinatie van Amaro met de Grappa OF Amarone Barrique.

Aanbod van Bonollo

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • Grappa OF Amarone Barrique
  • Grappa OF Amarone Barrique – Vintage – 6 Stelle
  • OF Dorange
  • OF Amaro