Azienda Agricola Gini

VENETO, ITALIË

Over Azienda Agricola Gini

De Gini familie is één van de oudste wijnmakers families in de Soave regio gelegen in Monforte d’Alpone. Met fierheid vermelden ze dan ook dat ze wijnmakers zijn sinds 1600. Momenteel zijn de broers Claudio en Sandro Gini de wijnmakers van dienst. Al sinds 1985 maken ze de wijnen zonder toevoeging van sulfiet en ze zijn ook volledig biologisch gecertificeerd.

De cru wijngaarden “Contrada Salvarenza” en “La Frosca” gelegen op de Frosca heuvel zijn sinds 1852 in handen van de Gini familie. De wijnstokken van deze wijngaarden zijn dan ook tussen 60 en 100 jaar oud en 1/3 van de wijnstokken van de Contrada Salvarenza wijngaard zijn nog pre-phylloxera, de zogeheten “vecchie vigne”.

De cru “La Frosca” ligt bovenaan de heuvel met een ondergrond van vulkanisch gesteente gedomineerd door hard donker basalt. De cru “Contrada Salvarenza” is centraal gelegen op de heuvel met een ondergrond van vulkanisch gesteente gedomineerd door zachte bleke tufsteen.

In 1980 koopt de familie nog enkele nieuwe cru wijngaarden; Foscarino, Montegrande, Casanova en Volpare.

In de wijngaard wordt volledig biologisch gewerkt aan zeer lage rendementen. De oogst gebeurt uiteraard manueel. Recent werd een volledig nieuwe wijnkelder in de vulkanische rots uitgehouwen. Deze kelder heeft op natuurlijke wijze de ideale temperatuur en vochtigheid.

De wijnen van de Gini broers krijgen regelmatig van de meest lovende commentaren van verschillende beroemde wijnschrijvers. We zijn dan ook fier deze wijnen exclusief voor België in te mogen voeren.

Gini regularly produces the best there is from Soave Classico.
Gini’s wines are consistently excellent… Monica Larner, Wine Advocate
Claudio and Sandro Gini have always made some of the best Soaves... International Wine Cellar
These Soaves embarrass most of the industrial swill that emerges from this region. Robert Parker

Aanbod van Azienda Agricola Gini

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • DOC Soave Classico
  • DOC Soave Classico “La Frosca”
  • DOC Soave Classico “Contrada Salvarenza” Vecchie Vigne
  • DOC Valpolicella Superiore “Le Mattoline”
  • DOCG Amarone della Valpolicella Riserva

Deze wijnboer werkt volgens de principes van de biologische landbouw.