Bele Casel

VENETO, ITALIË

Over Bele Casel

“Vignaioli. Mani, testa e cuore nell’Asolo DOCG”

Het kleine familiale prosecco wijnhuis (12ha) Bele Casel ligt in het dorpje Caerano San Marco in de buurt van Asolo in de Veneto regio. Samen met Conegliano en Valdobbiadene zijn dit de enige drie steden waar Prosecco Superiore DOCGgemaakt mag worden.

De wijngaarden van Bele Casel liggen op hellingen in de gehuchten Cornuda, Maser en Monfumo telkens op een hoogte tussen de 250 en 400 meter boven zeeniveau. Cornuda is gekend voor zijn rode ijzerhoudende bodem. Maser en Monfumo hebben een grijze bodem rijk aan kalksteen.

De Ferraro familie is in 1977 gestart met de productie van hun prosecco frizzante volgens de “Colfondo” methode. Meer info hierover in onze rubriek wijnweetjes verder in deze nieuwsbrief.  Vanaf het prille begin van het wijnhuis werken ze volledig biologisch en worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt in de wijngaard. Waar de meeste prosecco wijnhuizen machinaal oogsten gebeurt de oogst hier nog volledig met de hand en gaan na selectie alleen de beste druiven in de gistingskuip.

Twee jaar geleden hebben we broer en zus Paola en Luca Ferraro voor de eerste keer ontmoet op de beurs Vinitaly in Verona. Toen waren hun wijnen spijtig genoeg allemaal al uitverkocht.  Dit jaar hebben we hen opnieuw ontmoet in Verona en hadden we meer geluk. Hun wijnen worden momenteel wereldwijd heel hoog aangeschreven. Onder andere het beste restaurant van de wereld, Osteria Francescana van chef Massimo Bottura, schenkt Bele Casel aan het glas. We zijn dan ook heel fier dat we met Vinvino hun wijnen exclusief voor België mogen importeren.

Aanbod van Bele Casel

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • DOCG Prosecco Asolo “Extra Brut” (4g)
  • DOCG Prosecco Asolo “Extra Dry” (16g)
  • DOCG Prosecco Asolo “Dry” Millesimato (23g)
  • DOCG Prosecco Asolo “Colfondo”

Deze wijnboer werkt volgens de principes van de biologische landbouw.