Podere Il Macchione

TOSCANE, ITALIË

Over Podere Il Macchione

We ontdekten de wijnen van de broers Simone en Leonardo Abram in 2013 op de Anteprima del Vino Nobile di Montepulciano. De eerste oogst van dit relatief nieuwe en miniscule domein (6ha – 15.000 flessen) was in 2005.

Hun wijngaarden liggen op 380m boven zeeniveau in het cru gebied “Le Caggiole”. De ondergrond van deze cru is een oude zeebodem bestaande uit zand, fossielen van schaaldieren en een beetje klei.

How Il Macchione remains so affordable and under-radar is beyond my comprehension. Take advantage of it. Ian Cauble, Master Sommelier

Sinds de start werken ze zo natuurlijk mogelijk. Ze gebruiken geen pesticiden of herbiciden in de wijngaard. Bij de vinificatie werken ze zonder toevoeging van gistcellen. De wijnen rijpen in een combinatie van kleine (barrique) en grote vaten (grandi botti). Ze maken heel pure wijnen zoals de traditie het wil, op basis van 100% Sangiovese Grosso, Prugnole Gentile genaamd in Montepulciano. De wetgeving laat namelijk toe om 30% andere druiven (Cabernet Sauvignon, Merlot) toe te voegen.

Naast een heel kleine hoeveelheid Rosso di Montepulciano bieden we hun Vino Nobile en hun Vino Nobile Riserva aan.

Aanbod van Podere Il Macchione

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • DOC Rosso di Montepulciano
  • DOCG Vino Nobile di Montepulciano
  • DOCG Vino Nobile di Montepulciano Riserva

Deze wijnboer werkt volgens de principes van de biodynamische landbouw.