Acetaia Malpighi

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena, Italië

Over Acetaia Malpighi

In 1850, begon Pietro Malpighi met een kleine productie van Aceto Balsamico Tradizionale op zijn zolder. Gedurende 160 jaar werden de tradities en de geheimen van de productie doorgegeven via Pietro, Augusto, Maria en Ermes. Vandaag vertegenwoordigt Massimo Malpighi de vijfde generatie.

“The taste and the aroma of our unique Traditional Balsamic Vinegar of Modena are the best reward of time and the best gift from the heart”. Augusto C. Malpighi 1885 – 1972

De productie van de Acetaia gebeurd op basis van hun eigen wijngaarden aangeplant met de typische druivenrassen uit de streek Emilia-Romagna.  Trebbiano Modenese, Lambrusco, Trebbiano di Spagna en Ancellotta.  De productie wordt nauwlettend opgevolgd van de start in de wijngaard tot het afrijpen in La Batteria met de vaten in verschillende formaten en houtsoorten (kastanje, eik, es, kers en moerbij). In totaal heeft de familie Malpighi 2800 vaten waar de verschillende Balsamico’s langzaam afrijpen.

``For me, one of the most fascinating aspects of traditional balsamic vinegar is that its success depends on future generations to carry it. The person who grows the grapes is trusting that his or her grandchildren are going to bottle the finished product!`` Massimo Malpighi

Aanbod van Acetaia Malpighi

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • Prelibato (5 jaar)
  • Saporoso (6 jaar)
  • Saporoso “Riserva” (8 jaar)
  • Aceto Balsamico Tradizionale di Modena (12 jaar)
  • Aceto Balsamico Tradizionale di Modena “Extra Vecchio” (25 jaar)
  • Aceto Balsamico Tradizionale di Modena “Ermes” (35 jaar)