Château de la Béroje

Armagnac, Frankrijk

Over Château de la Béroje

In het hart van de Bas-Armagnac, langs de Gers en de Landes, ligt het domein Château de la Béroje dat van de meest verfijnde Armagnac produceert vanuit hun 18° eeuwse wijnmakerij. Bas-Armagnac is gerenommeerd omwille van zijn complexe aroma’s.

La Béroje ligt in het Westen van de Bas-Armagnac in de zogeheten “zone des sables fauves”, door de connaisseurs “Le Grand Bas Armagnac” genaamd.

Alle Armagnac die hier gestookt, afgerijpt en gebotteld wordt is gemaakt van de wijn gemaakt van druiven van eigen wijnranken. Raymond de Crombez de Montmort is dus niet alleen “Propriétaire-Récoltant” maar evenzeer “Maître de Chai”. Raymond Crombez de Montmort neemt in 1999 de fakkel over van zijn oom Bernard L’Huillier. Bernard L’Huillier (1924-1999) was een grootmeester/alchemist van de vintage Armagnac en bouwde de rénommé van Château de la Béroje op als de ware referentie voor oude vintage Armagnac

« L’Armagnac n’est pas une eau de vie comme les autres. Elle n’a pas encore été normalisée par la grande distribution ; c’est pourquoi les producteurs indépendants jouent un rôle décisif dans l’existence de ce produit d’exception .Les amateurs savent que le Bas-Armagnac est la meilleure de toutes les eaux de vie de la région. A Hontanx, on est au cœur de la meilleure région, et le cœur , c’est le château de la Béroje . Bernard L’Huillier produit un Armagnac tout en noblesse, le meilleur à notre connaissance. La vente se fait directement à la propriété ; le maître des lieux vous initiera si nécessaire, c’est un puits de science. » Jean-Luc Petit Renaud « Le Petitrenaud des bonnes maisons » 1999-2000

Alle Armagnac die hier het domein verlaat is minstens 20 jaar oud. Door de jaren lagering worden ze zachter en ronder. De kruidige aroma’s verweven steeds meer met de fruit- en bloemenaroma’s. Ze worden gebotteld “Bruts de fût” oftewel “Cask Strength” zoals de Schotten zeggen. De jongste jaartal Armagnac is momenteel van 1997 en zijn collectie gaat terug in de tijd tot in 1946. Het is een ware bloemlezing van de verschillende millésimes met elk zijn eigen persoonlijkheidskenmerken.

Wat uniek is aan zijn verschillende vintage Armagnacs is dat ze op fles gaan bij de bestelling. Elke fles wordt met de hand afgevuld rechtstreeks van het vat en elke fles krijgt een datumstempel met de dag van afvullen. De jaartal etiketten worden nog met de hand geschreven. Een artisanaler product dan dit vind je haast niet meer.

We zijn heel fier zijn Armagnacs die op de kaart staan van verschillende gerenommeerde Franse sterrenrestaurants exclusief voor België aan jullie te mogen voorstellen.

“A La Béroje on laisse aux armagnacs le temps de mûrir : c’est au bout de 20ans de vieillissement (1997) que les armagnacs millésimés sont proposés à la vente, « bruts de fût » comme disent les écossais, donc sans adjonction d’eau, au degré naturel. Nous considérons que nos eaux de vie « toutes en bataille » en leur jeunesse ont besoin de ce temps de vieillissement pour devenir vraiment un produit d’excellence.” Raymond Crombez de Montmort

Aanbod van Château de la Béroje

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • Armagnac 1997
  • Armagnac 1987
  • Armagnac 1982
  • Armagnac 1981
  • Armagnac 1976