Domaine Barthod

BOURGOGNE, FRANKRIJK

Over Domaine Barthod

Met Ghislaine Barthod hebben we een heuse topper in ons gamma. Ze behoort met haar wijnen tot de top drie beste domeinen in Chambolle-Musigny. De wijnen van Ghislaine Barthod scoren zeer hoog bij o.a. Decanter, Robert Parker en Bourgogne Aujourd’hui. We volgen haar al een hele tijd en zijn dan ook enorm trots dat we haar wijnen die zeer gegeerd en dus in zeer beperkte oplage voorhanden zijn kunnen aanbieden aan onze Bourgogne liefhebbers.

De geschiedenis van het domein gaat ver terug in de tijd. In 1929 is “Marcel Noëllat” als één van de eerste begonnen met het bottelen van wijn uit Chambolle-Musigny. Marcel had twee dochters, één van hen trouwde met “Gaston Barthod”, een militair die gestationeerd was in Dijon. In 1960 geeft hij zijn legerdienst op en begint te werken met zijn schoonvader op het domein Barthod-Noëllat. Gaston Barthod heeft op zijn beurt één dochter, “Ghislaine Barthod” die sinds de jaren tachtig aan haar vaders zijde op het domein werkt. Ze was dertig jaar terug een echte pioneer en samen met Lalou Bize-Leroy en Laurence Jobard één van de drie enige wijnbouwsters in de ganse Côte d’Or. In 1999 steft vader Gaston en staat ze er alleen voor op haar Domaine Ghislaine Barthod.

 

Het domein bestaat uit 7ha wijngaard in Chambolle-Musigny en bezit niet minder dan 8 premier crus. Les Charmes, Les Cras, Les Beaux-Bruns, Les Fuées, Les Gruenchers…Het is de ideale gelegenheid om de verschillen in terroir van Chambolle-Musigny te leren kennen. De wijnstokken zijn tussen de 50 en 70 jaar oud en geven zeer geconcentreerde druiven. De bodem is sterk kalkhoudend en levert van de meest elegante en fijnst geurende wijnen uit de ganse Côte d’Or.

Aanbod van Domaine Barthod

VINVINO maakte de volgende selectie:

  • AOC Bourgogne “Les Bons Batons”
  • AOC Chambolle-Musigny
  • AOC Chambolle-Musigny 1° Cru “Les Cras”